Nienke

Wie is Nienke Asset 3

Mijn naam is Nienke Melissen

.Ik ben geboren op 16 oktober 1981 en werk al meer dan 20 jaar professioneel met honden. Hiervoor heb ik de nodige opleidingen gevolgd. Nog steeds school ik mij jaarlijks bij om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op dit gebied.
Mijn hobby’s zijn golfsurfen, paardrijden, eindeloze wandelingen met de honden (over het strand) en samen genieten van de natuur.

Dol op zon, zee en strand

Ik ben dol op zon, zee en strand. Dit is dan ook direct de reden dan mijn bedrijf de naam ‘Dogs by the Sea’ kreeg. Een hondenschool en hondengedragscoach aan de Zeeuwse kust, met daarbij enorm veel passie voor deze Zeeuwse kust.

Seth 

Ik woon samen met mijn zoon Seth. Hij is een speciale jongen met veel talenten. Seth heeft ook veel liefde voor honden en katten. We hebben dan ook samen 3 honden, een kat en 4 paarden. Ik heb een rijk leven en geniet met volle teugen. 

Wie is Nienke nog meer?

Nou, ik ben spontaan, een tikkeltje eigenwijs, vind humor een grote must in het leven, ben creatief, soms brutaal, ben daadkrachtig en zeg maar gerust hoog sensitief. Wil je nog meer van mij weten? Ik ontmoet jou en je hond graag!

 

nienke by the sea

 

Waarom ik zo graag doe wat ik doe

Mens en dier, het is al van jongs af aan mijn passie. Toen ik een klein meisje was, had ik al een grote liefde voor paarden. Na veel paarden te hebben gereden van andere, kocht ik op mijn 24e mijn 1e eigen paard. Inmiddels heb ik er vier.
Naast dat ik een echt paardenmeisje was, ben ik altijd al gek geweest op honden. Ik kreeg mijn eerste woef en vanaf dat moment was ik helemaal ‘in love’ met deze fantastische viervoeter.

ik moest én zou met dieren gaan werken

Ik wist het toen al zeker, ik moest én zou met dieren gaan werken. Dat lukte niet meteen, want ik heb eerst veel met mensen gewerkt. Ik haalde mijn SPW-diploma en kreeg diverse baantjes in de kinderen- en gehandicaptenzorg. Echter, mijn droom om van mijn passie voor dieren mijn werk te maken bleef bestaan. Met mijn motivatie en inzet heb ik deze droom gerealiseerd! Eerst door aan de slag te gaan op diverse stallen en later in de Randstad, waar ik medewerkster ben geweest in een dierenasiel en mezelf ontwikkelde als assistent beheerster. Mijn liefde voor honden bleef ondertussen groeien, waarna ik ook nog met speurhonden op Schiphol heb mogen werken.

De zeeuwse kust

Ondanks al deze mooie ervaringen, miste ik toch de vertrouwde Zeeuwse kust. Ik besloot om terug te gaan en begon hier in Zeeland mijn eigen individuele hondenuitlaatservice.

En daarom noem ik mijzelf hondengedragscoach i.p.v. therapeut…

Tijdens mijn werkervaringen raakte ik gefascineerd door de bijzondere interactie tussen mens en dier. Al snel concludeerde ik dat dieren de bijzondere gave hebben om mensen te kunnen begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling. Geleid door mijn nieuwsgierigheid, kreeg ik het idee om van deze band tussen mens en dier mijn werk te maken.
Om meer kennis te krijgen, heb ik inmiddels vele coach- en dierenopleidingen gevolgd. Met de certificaten en diploma’s werd ik coach voor kinderen en volwassenen met hulp van mijn honden en paarden.

Als spiegelcoach was ik dagelijks bezig met de observatie van dieren- en mensengedrag en de interactie tussen beide. Steeds vaker kreeg ik de vraag van hondenbaasjes of ik hun wilde begeleiden in de training en samenwerking met hun hond. Daar hoefde ik natuurlijk niet lang over na te denken en ik coach nu wekelijks vele hondenbaasjes met hun eigen honden.

Mijn ervaring als spiegelcoach komt hierin zeker ten goede. Onze honden reageren op onze (on) bewuste verbale en non-verbale gedragingen. Los van het feit dat zij natuurlijk ook hun eigen ras eigenschappen, verleden, genen en hun eigen unieke karaktertjes meenemen in dit traject.

opleiding en ervaring

Al met al heb ik dus al mijn opleidingen en ervaringen als een soort superkracht gebundeld en kan ik nu hele positieve en uiteraard toffe trainingen aanbieden voor honden en hun baasjes.

Mijn theoretische en praktische ervaring

In de loop der jaren heb ik de volgende certificaten en diploma’s gehaald voor:
• Gedragstherapeut
• Instructeur detectie
• Begeleider denkwerk voor honden
• Instructeur zelfbeheersing en zelfvertrouwen bij honden
• Coach spiegelen met honden
• Kindercoach
• Sociaalpedagogisch werker
• Chippen van honden en katten
• Hondengeleider REST methode Schiphol Amsterdam

Uiteraard ben ik nooit uitgeleerd en blijf ik up to date rondom de nieuwste ontwikkelingen op hondengebied.

dogs by the sea Asset 3

dogs by the sea nienke aan het strand

Op de foto:

Nikky ( in dierbare herinnering ),

mascotte van Dogs by the Sea!