puppy lessen

Gefeliciteerd! Asset 3 Je bent de trotse eigenaar van een pup!

Een mooie maar ook intensieve periode breekt aan.

Je wilt natuurlijk niks anders dan dat jouw pup opgroeit tot een stabiele, makkelijke en vrolijke volwassen hond. Je wilt dat je pup manieren aanleert zodat hij goed kan functioneren in het gezin en in de maatschappij. Tenslotte wil je een sterke band opbouwen met jouw kleine viervoeter.

Een goede puppycursus is hierbij essentieel om een goede basis te leggen.

 

zit, af en hier

Bij Dogs by the Sea leer je meer dan de “normale ”oefeningen zoals zit, af en hier. Gedurende 9 lessen leer ik jou te investeren in een goede basis. Door middel van goed onderbouwde theorie en praktische oefeningen help ik je op een diervriendelijke manier jouw hond te begeleiden op weg naar volwassenheid. We nemen de hondentaal-en emoties onder de loep en we leren hoe je gewenst gedrag kunt stimuleren en hoe je op een positieve manier om kan gaan met ongewenst gedrag.

 

8 tot 16 weken

Alle puppy’s zijn welkom in de leeftijd van 8 tot 16 weken. De lessen bestaan uit kleine groepjes van maximaal 4 puppy’s.

Zo is er voldoende overzicht en tussendoor tijd voor persoonlijke aandacht.

Daarnaast vind ik veiligheid en rust heel belangrijk voor de honden.

 

Opbouw van de lessen

Bij de puppylessen leg ik de nadruk op het opbouwen van een stabiele basis tussen jou en je pup. Door middel van leuke praktische oefeningen, leer ik jou en je pup om te gaan met prikkels die hij of zij zeker gaat tegenkomen tijdens zijn of haar hondenleven.

7 lessen

De puppylessen van Dogs by the Sea bestaan uit 7 lessen. Tijdens iedere les herhalen we een klein stukje van de vorige les. Daarna beginnen we met een nieuw thema. Het is tenslotte wel de bedoeling dat zowel jij als je puppy gemotiveerd blijven.

Theorie

De eerste les is een volledige online theorieles die door mij wordt verzorgd. Tijdens de eerste praktijkles ontvangt iedere cursist een map met daarin de theorie zodat je deze thuis nog eens terug kunt lezen en eventueel kunt delen met gezinsleden.

Praktijk

Daarna volgen er 6 praktijklessen van 45 min met een uitloop tot een uur. Na elke les ontvang je huiswerk om thuis mee verder te oefenen.

De laatste praktijkles is een les buiten het terrein.

In onderling overleg  gaan we met de groep een wandeling doen door het dorp. We komen onderweg meer prikkels tegen die ze ook thuis zullen tegenkomen.

 

Hond en gezondheid
Lezing HOND EN GEZONDHEID

 

Alle cursisten van Dogs by the Sea ontvangen € 10,- euro korting voor de lezing “Hond en Gezondheid “. Deze lezing is uiteraard vrijblijvend en voor iedereen toegankelijk en kost normaal € 20,- euro.

 Hoe blijft mijn hond gezond?

Twee keer per jaar komt Hans van Brussel naar Kamperland. Hij zal de lezing Hond en Gezondheid verzorgen.

 Hans is productspecialist rauwe (veterinairevoedingen en wondverzorging en  verzorgt daarnaast opleidingen over titerbepalingen aan dierenartsen en dierenartsassistenten. Hierover heeft hij diverse artikelen geschreven die onder andere gepubliceerd zijn in onze Hond, Dogzine en Hondensport & Sporthonden. Mede door zijn inzet worden er in Nederland en België steeds minder honden klakkeloos gevaccineerd.
Overvaccinatie, vaccinaties die niet op het juiste moment worden toegediend en verkeerde voeding kunnen bijdragen tot gezondheids- en gedragsproblemen.  Dit willen we graag voorkomen!

 Bij Dogs by the Sea willen we gezonde en blije hondjes en daarom bieden wij deze extra service!

 

puppy lessen
KOSTEN

Groepslessen (max. 4 puppy’s).
De kosten hiervoor bedragen € 210,00 .

Deze lessen zijn ook individueel te volgen. Dit is met name aan te bevelen voor puppy’s die erg overprikkeld zijn.
De kosten hiervoor bedragen € 315,00.

Dit is inclusief:

L
Online theorieles
L
Cursusmap
N
1 theorieles en 6 praktijklessen (45 min tot 1 uur)
CURSUSDATA

De Puppylessen starten dit voorjaar/zomer in juni 2023 op de donderdagavond om 19:00 uur.

Bij extreem slechte weersomstandigheden kan de les verplaatst worden naar een andere dag.

Lesprogramma puppylessen 2023 donderdagavond  19:00 uur

Les 1 Donderdag 8 juni  : Online theorieles
Les 2 Donderdag 15 juni : Praktijkles 1
Les 3 Donderdag 22 juni: Praktijkles 2
Les 4 Donderdag 29 juni : Praktijkles 3
Les 5 Donderdag 6 juli : Praktijkles 4
Les 6 Donderdag 13 juli : Praktijkles 5
Les 7 Donderdag  27 juli: Praktijkles 6
* Let op: de eventuele vervangdata voor als er een les uit mocht vallen zijn:

Donderdag 17 augustus 19:00 uur
Donderdag 24 augustus 19:00 uur 

Let op: Kun je 1 les niet? Dan kan je deze bijvoorbeeld inhalen met een puberklas. Ze kunnen NIET individueel ingehaald worden. 

De reservedagen zijn alleen in te vullen voor de hele groep. Dus zetten we in als er te veel uitvallers zijn of slechte weersomstandigheden. 

 

 

 

 

dogs by the sea Asset 3